Waar gebruik je Lacq Energol?
Energol gebruikt u voor het buitenhout rondom huis. Denk hierbij aan schuren, tuinmeubelen, schuttingen en vlonders.

Wat is het verschil tussen een houtbeits en Energol?
Een houtbeits blijft bovenop hout liggen en droogt zeer snel op. Energol bouwt laagdikte van binnen uit op. Na meerdere lagen komt er een beschermde film over het hout waardoor het voor jaren beschermd is.

Dien ik hout voor te behandelen voordat ik dit behandel met Energol?
Voorbehandeling is altijd belangrijk. Gelukkig is de voorbehandeling voor het gebruik van Energol eenvoudig.
1: Verwijder ondeugdelijke of loszittende delen met bijvoorbeeld een staalborstel. Zorg dat voor u te werk gaat met Energol het hout droog en stofvrij is. gebruik liever geen hogedruk spuit omdat u zo de structuur van uw hout kunt beschadigen
2: Voor optimaal resultaat raadden we u aan het te behandelen oppervlakte te ontvetten met bijvoorbeeld Fluxaf Pro-Clean.
3: Indien een glad resultaat gewenst is kunt u het hout opschuren of verder voorbehandelen conform de houtsoort.

Kan ik Energol over bestaande verflagen aanbrengen?
Omdat Energol het hout van binnenuit beschermt en laagdikte opbouwt is de werking het beste wanneer het aangebracht wordt op blank hout. Wij adviseren daarom om eerder aangebrachte verflagen volledig te verwijderen voor u uw hout de bescherming geeft die het verdient met Energol.

Moet ik een bestaande Energol laag ook verwijderen?
Nee dit hoeft niet! Wanneer u na verloop van tijd een nieuwe laag Energol wilt aanbrengen hoeft u deze in tegenstelling tot andere coatings niet te verwijderen! Volg de eerder genoemde tips voor de voorbehandeling en voorzie uw hout gemakkelijk van een nieuwe laag Energol.

Dien ik Energol om te roeren voor gebruik?
U moet Energol altijd even oproeren, zeker wanneer het blik Energol al een tijdje staat, dient het goed opgeroerd te worden voor gebruik. Gebruik hiervoor een houten roerstokje en zorg dat ook goed over de bodem van het blik gaat. Roer tot u op de bodem geen weerstand meer voelt en de kleur van Energol mooi egaal is.

Kan ik Energol ook in de winter verwerken?
Ja dat kan, zolang de ondergrond maar goed droog is. Bedenk wel dat de droogtijd langer zal zijn.

Hoeveel Energol heb ik nodig?
Een liter Energol heeft een rendement van ongeveer 12m2, afhankelijk van de ondergond.

Hoe kan ik Energol het beste aanbrengen?
Energol is aan te brengen met Kwast, roller of met een verfspuit. Werk altijd in de lengterichting van de houtnerf. Bij het gebruik van de verfspuit de gebruiksaanwijzing van de verfspuit volgen en zorg voor goede ademhalingsbescherming.

Hoeveel lagen Energol moet ik aanbrengen?
Wij adviseren zachte houtsoorten met 3 lagen te behandelen. Harde houtsoorten hebben een meer gesloten celstructuur en absorberen minder dan de zachte varianten. Om te voorkomen dat de beschermende film gaat bladderen adviseren wij voor harde houtsoorten maximaal 2 lagen.

Veranderd de kleur bij meerdere lagen Energol?
Afhankelijk van de kleur is Energol semi dekkend waardoor het natuurlijk aanzien van het hout zichtbaar blijft. Door de pigmenten in de gekleurde Energol wordt het resultaat na meerdere lagen dekkender. Wanneer u de kleur licht wilt houden kunt u aflakken met Energol naturel.

Is Energol mat of glanzend?
De beschermende film gevormd door Energol zorgt voor een zijdeglans uitstraling.

Wat is de droogtijd van Energol?
Droogtijd is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en de ondergrond. Na circa 6 uur is Energol stofdroog. Na 16 uur is Energol overschilderbaar.

Hoe lang beschermd Energol?
De duurzaamheid van Energol is afhankelijk van de gebruikte kleur, ondergrond en het aantal aangebrachte lagen. Mits er goed voorbehandeld is, is uw houten oppervlak voor 4 tot 5 jaar beschermd.

Hoe bewaar ik een restant Energol?
Sluit het blik goed af en bewaar het blik vorstvrij. De houdbaarheid is, mits goed afgesloten, een aantal jaar. Wel goed oproeren wanneer u het weer gaat gebruiken.

Waarmee reinig ik de kwasten en gereedschap?
Uw kwasten en ander gereedschap kunt u schoonmaken met terpentine. Vlekken en dergelijken kunt u ook verwijderen met terpentine.

© 2016 - 2024 Verfstop.nl | sitemap | rss