Waarvoor gebruik je Lacq Decowax?
Lacq Decowax is een was waarmee houten oppervlaktes onderhouden kunnen worden. Lacq Decowax geeft het oppervlak een beschermende laag en vult kleine oneffenheden op. Dit maakt deze was uitermate geschikt voor de behandeling van houten meubelen, vloeren of als beschermende toplaag op een poreuze verf.

Dien ik hout wat ik wil behandelen met Lacq Decowax voor te behandelen?
U hoeft het hout niet voor te behandelen. Is het hout en de nerf wat ruwer hecht de wax zelfs mooier. Zit er al een laklaag of een andere waslaag op dan moet deze eerst verwijderd te worden.

Wordt Lacq Decowax hard?
Wanneer Decowax stevig opgeboend wordt vormt het een stevige toplaag.

Als de Decowax laag beschadigd is, kan ik deze dan bijwerken?
In tegenstelling tot een lak, is een verschil in laaghoogte weg te poetsen met Lacq Decowax. Zo kunt u dus gemakkelijk beschadigingen, kringen van glazen of krassen van sleutels wegwerken.

Hoe dien je Lacq Decowax te verwerken?
Decowax aanbrengen met een kwast, spons of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf. Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na ongeveer een half uur de overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne, egale laag overblijft. De was kan zo in de ondergrond trekken. Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op. Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard. Daarbij krijgt de was een zachte glans.

Dien ik de waslaag af te werken?
Een waslaag hoef je niet verder af te werken. Wel moet je de waslaag af en toe bijwerken en met was blijven onderhouden. De waslaag is eenvoudig (plaatselijk) bij te werken.

© 2016 - 2024 Verfstop.nl | sitemap | rss