Navigatie

-20%

Lacq tungolie 250ML

Artikelnummer: 60040820
Vorige Artikel 11 van 15 Volgende
€ 14,95 € 11,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Lacq zuivere tungolie beschermd vrijwel alle houten oppervlaktes op natuurlijke wijze tegen weersinvloeden, water, alcohol en voedsel zuren. Dit maakt de olie uitermate geschikt voor het beschermen van oppervlakten als: houten keukenbladen, tafels en ander interieur hout. Zuivere tungolie is een natuurlijke olie en vind al eeuwen zijn toepassing op houten oppervlakten zoals snijplanken, aanrechtbladen maar ook bijvoorbeeld op meubelen zowel binnen als buiten. Zuivere tungolie zorgt voor een langdurige matte finish.

Leverbaar in 250ML verpakking.

Eigenschappen
Zuivere tungolie is een natuurlijke olie en vind al eeuwen zijn toepassing op houten oppervlakten zoals snijplanken, aanrechtbladen maar ook bijvoorbeeld op meubelen zowel binnen als buiten. Zuivere tungolie zorgt voor een langdurige matte finish.

Het verbruik bedraagt circa 12 m2/liter, afhankelijk van de zuigende werking van de ondergrond.

Verwerking
Voorbereiding
Zorg ervoor dat het hout onbehandeld is. Verwijder eerder aangebrachte beits, was of laklagen. Let erop dat het hout goed droog en vrij van stof is.

Aanbrengen
Tungolie is klaar voor gebruik.
Breng de olie aan met een kwast of een pluisvrije katoenen doek. Laat de olie 20 tot 30 minuten intrekken (afhankelijk van het hout).
Veeg hierna de overtollige olie weg met een pluisvrije katoenen doek. Let op: veeg de overtollige olie weg voor dat deze plakkerig wordt. Laat de olie daarna 24 uur drogen.
Herhaal deze stappen bij meerdere lagen. Voor poreuze oppervlakten of oppervlakten die ook naar buiten gaan, raden wij 4 lagen aan.
Wanneer het gewenst aantal lagen aangebracht is, laat de olie dan een paar dagen volledig drogen. De volledige droogtijd bedraagt 4 dagen.

Belangrijk
Tungolie geeft het houten oppervlak een warme gloed. Wanneer u de ondergrond nat maakt geeft het een indicatie van het eindresultaat. Test het product altijd eerst op een onopvallende plaats of op een stukje rest materiaal zodat u het eind resultaat kunt testen.

Onderhoud
Het behandelde oppervlak schoonmaken met een vochtige doek. Wanneer er gemorst wordt met vloeistoffen op het oppervlak, direct wegvegen. Voor hardnekkige vlekken kunt u een milde reiniger gebruiken. Het oppervlak zal, afhankelijk van het gebruik en hout soort 1 of 2x per jaar opnieuw
geolied moeten worden. Voor gebruik buiten is het belangrijk dat voldoende lagen aangebracht zijn voor bescherming.

Let op
Lacq zuivere tungolie is niet geschikt voor menselijke consumptie!
Wanneer de het geoliede oppervlak met voedsel in aanraking komt, dient de olie eerst volledig gedroogd te zijn.
Tungolie komt van de noten van de Tung boom en kan mogelijk bij mensen met een noten allergie voor een reactie zorgen.
Gebruikte doeken kunnen door broei ontbranden. Het gebruikte textiel met water overgieten en buiten uitgebreid laten drogen of in een lucht dichte container bewaren.
Wanneer de overtollige olie niet op tijd verwijderd is en plakkerig is geworden, verwijder het plakkerige overschot dan met terpentine en laat het goed drogen voor u verder gaat.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 25,00 (NL)

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

        
      
        
       
         
      
           
 

Vraag het onze adviseur

  • 24-01-2020 - Beste Jacq,

    Voor het behandelen van de hardhout delen in uw...  lees meer
  • 22-01-2020 - We hebben 2e hands paardenstal gekocht ( voor buiten )en...  lees meer
  • 06-01-2020 - Beste Tasci,
    Voor het behandelen van uw muur in de keuken...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2020 Verfstop.nl | sitemap | rss