Verol PRO EP 114 Epoxyprimer voor tegels

Artikelnummer: 50000705
Vorige Artikel 25 van 59 Volgende
€ 99,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Verol PRO EP 114 Epoxyprimer voor gebruik op tegels, geschikt als primerlaag voor Verol PRO EP 425​ Gietvloer of Verol PRO PU 740 Polyurethaancoating - Professionele Topkwaliteit voor een scherpe prijs!

Verol PRO EP 114 is een oplosmiddelvrije, reukarme en eenvoudig te verwerken 2-komponenten epoxy betonprimer die geschikt is als primerlaag voor de Verol PRO EP 425 gietvloer of Verol PRO PU 740 polyurethaancoating. Verol PRO EP 114 betonprimer is standaard verkrijgbaar in de kleur transparant.

Verbruik:
Op normale beton en/of cementdekvloeren bedraagt het verbruik ca. 0,3 - 0,5 kg/m²/laag.

4Kg is goed voor een oppervlakte van ca. 10 m²
8Kg is goed voor een oppervlakte van ca. 20 m²

Gebruiksaanwijzing:

Voorbereiding van de ondergrond:
De ondergrond in beton en/of cement dient schoon, olie-, vetvrij en gezond te zijn. De te behandelen oppervlakte dient voldoende droog (max vochtgehalte 4%) te zijn voor plaatsing van de coatinglaag. U kunt dit controleren door op de vloer stukken plastic (van 1 vierkante meter) luchtdicht aan te brengen met ductape. Als na 48 uur de ruimte tussen het plastic en de beton droog is, is de betonvloer geschikt om te coaten. Eventuele beschadigingen en/of oneffenheden van de ondergrond dienen vooraf aan de behandeling hersteld te worden met onze betonreparatiemortel.

Voorbereiding van de vloercoating:
Het voorgedoseerde component B (harder) bijvoegen bij component A (gemodificeerd epoxyhars) en 3 - 5 minuten mengen met behulp van een metalen mixer op een laag toerental totdat er een homogene massa in één kleur ontstaat. Luchtinslag moet hierbij zoveel mogelijk voorkomen worden.

Applicatie:
Vloercoating direct uitgieten op de vloer en uitrollen met behulp van een polyamide roller. Het verbruik bedraagt ca. 0,3 - 0,5 kg/m²/laag, naargelang de zuigende werking van de ondergrond. Verwerkingstemperatuur bedraagt minimaal +10ºC en maximaal +30ºC. Verwerkingstijd bedraagt ca. 20 minuten bij een temperatuur van +20°C. Na 12u bij een temperatuur van +20°C is de epoxy primer overlaagbaar met de Verol PRO EP 425 gietvloer. De epoxy primer dient minimaal 12 uur en maximaal 48 uur uit te harden alvorens een volgende laag mag worden aangebracht.

De 6 stappen voor een correcte plaatsing van deze coating:

1 Bepalen van de te behandelen zone(s) en afbakenen met tape.

2 Voorbereiden van deze zone(s) door middel van opschuren en/of ontvetten – naargelang het type en de staat van de ondergrond – en degelijk ontstoffen.

3 Overgieten van het vloeibare A component van de 1ste laag in een mengemmer en voldoende uitkrabben en laten uitlekken – vervolgens het B component op dezelfde wijze en in exacte voorgeschreven verhouding erbij doen – dan het samengestelde product goed mengen met een traagdraaiend mengtoestel tot een homogene massa bekomen wordt.

4 Onmiddellijk uitrollen van deze laag op de voorbereidde zone(s) met behulp van een polyamide roller in een voldoende dikke laag – verbruik ca. 0,3 - 0,5 kg per m² per laag – om praktische redenen is het raadzaam de aangebrachte tape te verwijderen voordat het product is uitgehard.

5 Deze laag dient uitgehard te zijn voordat men aan de volgende laag mag beginnen – men kan tijdens deze wachttijd van de gelegenheid gebruik maken om opnieuw tape aan te brengen rond deze zone(s) – de wachttijd tussen deze 2 lagen bedraagt minstens 12 uren.

6 Vervolgens de volgende laag aanbrengen volgens de gebruiksaanwijzing van het product.

LET OP: Zodra het hars en de verharder gemengd zijn, kan men maar ca. 20 minuten met dit product werken! Om deze reden dient de mengemmer en verfrol en/of verfborstel na elke laag weggegooid te worden en dient er een nieuwe gebruikt te worden voor de volgende laag.

Opslag:
Dit product dient opgeslagen te worden in de originele verpakking en in een vorstvrije en goed geventileerde ruimte. Houdbaarheid van het niet gemengde product bedraagt 12 maanden.

Verkrijgbaar in 4Kg en  8Kg verpakking.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 50,00

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

 

Vraag het onze adviseur

  • 25-09-2020 - Beste Edwin,
    Het is mogelijk om vanuit België intracommunautair geleverd te...  lees meer
  • 25-09-2020 - Beste, kan ik bij u een proffessionele account aanmaken met...  lees meer
  • 26-08-2020 - Geachte heer Janssens,
    Nee helaas, Bondex Renovateur hebben wij niet in...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2020 Verfstop.nl | sitemap | rss