Navigatie

-40%

Syntrex 2K EP Vloercoating Kwartsgrijs 20L | RAL 7039

Artikelnummer: 50020035
Artikel 1 van 9 Volgende
€ 483,00 € 289,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Syntrex 2K EP Vloercoating RAL 7039 Kwartsgrijs inclusief harder

Twee componenten epoxycoating voorzien van oplosmiddel. Beschermende coating voor zowel mechanisch als chemisch belaste ondergronden. Ideaal voor garages, parkeergarages, showrooms, werkplaatsen, magazijnen, productie ruimtes, balkons, galerijen etc.

Syntrex 2K EP Vloercoating is verkrijgbaar in de kleur:

Kwartsgrijs RAL 7039 (bij benadering)

Voorbereiding van de ondergrond:
De ondergrond in beton en/of cement dient schoon, olie-, vetvrij en gezond te zijn. De te behandelen oppervlakte dient voldoende droog (max vochtgehalte 4%) te zijn voor plaatsing van de coatinglaag. U kunt dit controleren door op de vloer stukken plastic (van 1 vierkante meter) luchtdicht aan te brengen met ductape. Als na 48 uur de ruimte tussen het plastic en de beton droog is, is de betonvloer geschikt om te coaten. Eventuele beschadigingen en/of oneffenheden van de ondergrond dienen vooraf aan de behandeling hersteld te worden met onze betonreparatiemortel.

Voorbereiding van de vloercoating:
Het voorgedoseerde component B (harder) bijvoegen bij component A (gemodificeerd epoxyhars) en 2 minuten mengen met behulp van een metalen mixer. Bij een onbehandelde ondergrond de eerste laag verdunnen met ca. 20% epoxythinner. Het gemengd product is onmiddellijk klaar voor gebruik.

Applicatie:
Vloercoating direct uitgieten op de vloer en uitrollen met behulp van een polyamide roller. Het verbruik bedraagt ca. 6 - 8m²/liter, naargelang de zuigende werking van de ondergrond. Indien gewenst kan in de 1ste laag antislipzand worden ingestrooid als antislipmiddel. Verwerkingstemperatuur bedraagt minimaal +5ºC en maximaal +30ºC. Verwerkingstijd bedraagt ca. 30 minuten bij een temperatuur van +20°C. Na 24u is de vloercoating beloopbaar, na 48u licht belastbaar en na 7 dagen chemisch belastbaar. De coating dient minimaal 24 uur en maximaal 48 uur uit te harden alvorens een volgende laag mag worden aangebracht.

De 8 stappen voor een correcte plaatsing van deze coating:

1 Bepalen van de te behandelen zone(s) en afbakenen met tape.

2 Voorbereiden van deze zone(s) door middel van opschuren en/of ontvetten – naargelang het type en de staat van de ondergrond – en degelijk ontstoffen.

3 Overgieten van het vloeibare A component van de 1ste laag in een mengemmer en voldoende uitkrabben en laten uitlekken – vervolgens het B component op dezelfde wijze en in exacte voorgeschreven verhouding erbij doen – dan het samengestelde product goed mengen met een traagdraaiend mengtoestel tot een homogene massa bekomen wordt.

4 Onmiddellijk uitschilderen van deze laag op de voorbereidde zone(s) met behulp van een polyamide roller en/of verfborstel in een voldoende dikke laag – verbruik ca. 6 - 8 m2 per laag – om praktische redenen is het raadzaam de aangebrachte tape te verwijderen voordat het product is uitgehard.

5 Deze laag dient uitgehard te zijn voordat men aan de volgende laag mag beginnen – men kan tijdens deze wachttijd van de gelegenheid gebruik maken om opnieuw tape aan te brengen rond deze zone(s) – de wachttijd tussen deze 2 lagen bedraagt minstens 24 uren.

6 Vervolgens stappen 3 en 4 herhalen met het product voor de 2de laag – eveneens met een verbruik van ca. 6 – 8 m2 per laag.

7 Indien gewenst kan men apart antislipzand bij ons bestellen om een antislipafwerking te krijgen – dit antislipzand wordt dan in de gewenste hoeveelheid ingestrooid in de 1ste laag en overlaagd (of verzegeld) met de 2de laag.

8 Tenslotte schoonmaken van de werkzone(s) en correct afvoeren van de restanten, lege verpakkingen en gebruikte verbruiksmiddelen.

LET OP: Zodra het hars en de verharder gemengd zijn, kan men maar ca. 30 minuten met dit product werken! Dit is visueel duidelijk zichtbaar omdat het product in de mengemmer begint in te dikken, maar ook zeer goed voelbaar omdat het product warmte begint te ontwikkelen. In deze fase mag men het product niet verder gebruiken! Om deze reden dient de mengemmer en verfrol en/of verfborstel na elke laag weggegooid te worden en dient er een nieuwe gebruikt te worden voor de volgende laag.

Opslag:
De componenten dienen opgeslagen te worden in de originele verpakking en in een vorstvrije en goed geventileerde ruimte bewaard te worden. Houdbaarheid van het niet gemengde product bedraagt 24 maanden.​

Verkrijgbaar in 20L verpakking.

Let op: epoxythinner is bij deze betoncoating noodzakelijk!

 

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 25,00 (NL)

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

       
      
       
       
         
      
             
 

Vraag het onze adviseur

  • 18-09-2019 - Goedenavond Hanna,
    We hebben helaas geen ervaring met het aanbrengen van...  lees meer
  • 18-09-2019 - Kan ik bijvoorbeeld jullie betonverf, die ook hecht aan hout,...  lees meer
  • 18-09-2019 - Goedendag,

    Ik heb een kurkvloer in mijn huis en ik zou...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2019 Verfstop.nl | sitemap | rss