Verol PRO EC 50 Epoxycoating | RAL 7040 Venstergrijs

Artikelnummer: 50000840
Vorige Artikel 7 van 9 Volgende
€ 79,95 (inclusief 21% btw)

Verol PRO EC 50​ Epoxycoating - Professionele Topkwaliteit, watergedragen voor een scherpe prijs - Geen betonprimer nodig!

Verol PRO EC 50 is een volledig oplosmiddelvrije, watergedragen, reukarme en eenvoudig te verwerken 2-komponenten epoxy vloercoating voor slijtvaste afwerkingen. De produktspecifieke chemische samenstelling resulteert in een weekmaker- en chemicaliënbestendige vloerafwerking met uitstekende hechting, voor alle mechanisch te belasten oppervlakken. Verol PRO EC 50 is bestand tegen olieën, vetten, smeermiddelen, brandstoffen, detergenten, zouten, alcohol, zwakke solventen, etc.

Verkrijgbaar in 5kg en 10kg verpakking.

Gebruik
Deze betoncoating wordt toegepast ter bescherming van beton- en cementdekvloeren in:

magazijnen
productieruimten
werkplaatsen
verkoopruimten
kelders
garages
woningen

Toepassing
Binnen

Kleur
RAL 7040

Afwerking
Zijdeglans

Verbruik
Op normale beton en/of cementdekvloeren bedraagt het verbruik ca. 0,20 kg/m²/laag.

5 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 25 m²
10 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 50 m²

Bij gebruik van antislipzand bedraagt het verbruik ca. 0,6 kg/m²/laag.

Verdunning
Water

Gebruiksaanwijzing
Voorbereiding van de ondergrond: De ondergrond in beton en/of cement dient minimaal 28 dagen oud, schoon, olie-, vetvrij en gezond te zijn. De te behandelen oppervlakte dient voldoende droog (max vochtgehalte 4%) te zijn voor plaatsing van de coatinglaag. U kunt dit controleren door op de vloer stukken plastic (van 1 vierkante meter) luchtdicht aan te brengen met ductape. Als na 48 uur de ruimte tussen het plastic en de beton droog is, is de betonvloer geschikt om te coaten. Eventuele beschadigingen en/of oneffenheden van de ondergrond dienen vooraf aan de behandeling hersteld te worden met onze betonreparatiemortel.

Voorbereiding van de vloercoating: Het voorgedoseerde component B (harder) bijvoegen bij component A (gemodificeerd epoxyhars) en 3 - 5 minuten mengen met behulp van een metalen mixer op een laag toerental totdat er een homogene massa in één kleur ontstaat. Luchtinslag moet hierbij zoveel mogelijk voorkomen worden. Langzaam wordt nu, tot maximaal 20%/kg koud water toegevoegd, zodat de coating met een polyamide roller eenvoudig kan worden uitgerold. Het gemengd product is nu klaar voor gebruik.

Let op: Het water op een andere manier toevoegen heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het product!! Slecht vermengde materialen harden slecht uit, blijven kleverig en vervuilen snel.

Applicatie: Vloercoating direct uitgieten op de onbehandelde vloer en uitrollen met behulp van een polyamide roller. Het gebruik van een betonprimer is niet nodig. Het verbruik bedraagt ca. 0,20 kg/m²/laag, naargelang de zuigende werking van de ondergrond. Indien gewenst kan in de 1ste laag antislipzand worden ingestrooid als antislipmiddel. Verwerkingstemperatuur bedraagt minimaal +10ºC en maximaal +30ºC. Verwerkingstijd bedraagt ca. 60 minuten bij een temperatuur van +20°C. Na ca. 13u is de vloercoating beloopbaar, en na ca. 7 dagen chemisch belastbaar. De coating dient minimaal 13 uur en maximaal 48 uur uit te harden alvorens een volgende laag mag worden aangebracht.

8 Stappenplan
1 Bepalen van de te behandelen zone(s) en afbakenen met tape.

2 Voorbereiden van deze zone(s) door middel van opschuren en/of ontvetten – naargelang het type en de staat van de ondergrond – en degelijk ontstoffen.

3 Overgieten van het vloeibare A component van de 1ste laag in een mengemmer en voldoende uitkrabben en laten uitlekken – vervolgens het B component op dezelfde wijze en in exacte voorgeschreven verhouding erbij doen – dan het samengestelde product goed mengen met een traagdraaiend mengtoestel tot een homogene massa bekomen wordt.

4 Onmiddellijk uitrollen van deze laag op de voorbereidde zone(s) met behulp van een polyamide roller in een voldoende dikke laag – verbruik ca. 0,20 kg per m² per laag – om praktische redenen is het raadzaam de aangebrachte tape te verwijderen voordat het product is uitgehard.

5 Deze laag dient uitgehard te zijn voordat men aan de volgende laag mag beginnen – men kan tijdens deze wachttijd van de gelegenheid gebruik maken om opnieuw tape aan te brengen rond deze zone(s) – de wachttijd tussen deze 2 lagen bedraagt minstens 13 uur en maximaal 24 uur bij een omgevingstemperatuur van +20ºC.

6 Vervolgens stappen 3 en 4 herhalen met het product voor de 2de laag – eveneens met een verbruik van ca. 0,20 kg per m² per laag.

7 Indien gewenst kan men apart antislipzand bij ons bestellen om een antislipafwerking te krijgen – dit antislipzand wordt dan in de gewenste hoeveelheid ingestrooid in de 1ste laag en overlaagd (of verzegeld) met de 2de laag.

8 Tenslotte schoonmaken van het gereedschap met water, de werkzone(s) en correct afvoeren van de restanten, lege verpakkingen en gebruikte verbruiksmiddelen.

LET OP: Zodra het hars en de verharder gemengd zijn, kan men maar ca. 60 minuten met dit product werken! Dit is visueel duidelijk zichtbaar omdat het product in de mengemmer begint in te dikken. In deze fase mag men het product niet verder gebruiken!

Opslag
De componenten dienen opgeslagen te worden in de originele verpakking en in een vorstvrije en goed geventileerde ruimte bewaard te worden. Houdbaarheid van het niet gemengde product bedraagt 12 maanden.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf € 50,00

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

© 2016 - 2021 Verfstop.nl | sitemap | rss