Fluxaf Green Afbijtmiddel

Artikelnummer: 30150005
Vorige Artikel 2 van 10 Volgende
€ 19,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Afbijtmiddel voor verf

Fluxaf Green is een absoluut veilig, pasteus, pH-neutraal afbijtmiddel voor verf, geschikt voor het verwijderen van de meeste soorten verf van bijna alle oppervlakten en bevat geen zuren, logen, gevaarlijke stoffen (zoals NMP), paraffine of conserveringsmiddelen.

Fluxaf Green verwijdert de meeste soorten verf en sierpleister van bijna alle oppervlakten, zoals beton, natuursteen en andere minerale oppervlakten, hout, metaal inclusief lichtmetalen en koper. Plastics zullen in het algemeen aangetast worden. FLUXAF Green kan tevens gebruikt worden onder de 0°C.

Verkrijgbaar in 1L, 2.5L, 5L en 20L verpakking.

Verwerking
Fluxaf Green is een stabiel product, maar wanneer het voor langere tijd is opgeslagen, kan het nodig zijn om te roeren voor gebruik.
Bij gebruik van een kwast of roller is het belangrijk te roeren om de juiste dikte te krijgen.
Voor gebruik altijd eerst beginnen met een klein stukje om te testen.
Bij gebruik van een kwast raden wij een kwast met natuurlijke haren aan. Sommige kunststof kwasten kunnen reageren op Fluxaf Green. Nylon, daarentegen, zal niet aangetast worden.
Fluxaf Green is tevens gemakkelijk airless te verspuiten, gebruik een nozzle met een opening van 0,21”-0,31” en een sprayhoek van 40-50°.
Dankzij zijn unieke viscositeit en kleefkracht druipt Fluxaf Green niet van muren of plafonds!
Fluxaf Green moet voldoende aangebracht worden, zodanig dat deze laag dikker is dan de te verwijderen verf- of pleisterlaag.
Fluxaf Green aangebracht op verf of pleisterwerk, zal inweken in de verf of het pleisterwerk, dus wanneer de verf of het pleisterwerk wordt verwijderd, zal ook het gebruikte afbijtmiddel verwijderd worden. Na het afbijten zal de verf of het pleisterwerk samen met de afbijt afgevoerd moeten worden volgens de lokaal geldende richtlijnen. In de praktijk zal er dan niets worden gemorst op de grond of op andere plekken.

Verwerkingstijd
Een half uur tot 4 uur, afhankelijk van het type verf en de dikte van de verflagen. In het geval van pleisterwerk kan Fluxaf Green het best een nacht over blijven staan om in te werken, het is gebruikelijk om Fluxaf Green aan het eind van de middag aan te brengen op pleisterwerk en erop te laten zitten tot de volgende ochtend. Het pleisterwerk is dan volledig opgelost en makkelijk te verwijderen met een water straal of schraper. Zorg ervoor dat het niet te vroeg wordt verwijderd.
Wanneer er ruimte tussen de verflagen ontstaat kan een tweede behandeling nodig zijn, doordat de onderste verflagen niet worden aangetast. Zeer intensief zonlicht en harde wind kunnen ervoor zorgen, dat het afbijtmiddel te snel droogt. In deze gevallen meer afbijtmiddel aanbrengen.

Voorzorgsmaatregelen
Gebruik veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril.
Adem de spray van de afbijt niet in.
Wanneer Fluxaf Green in contact komt met de huid of de ogen, zorgvuldig spoelen met water.
Bij inslikken, raadpleeg een arts en neemt het veiligheidsinformatieblad mee.
Lees het veiligheidsinformatieblad.

Opslag
Fluxaf Green moet worden opgeslagen tussen de 5°C en 35°C. Houdbaarheid indien opgeslagen in de originele, gesloten verpakking onder de genoemde omstandigheden bedraagt 3 jaar.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 50,00

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

 

Vraag het onze adviseur

  • 26-08-2020 - Geachte heer Janssens,
    Nee helaas, Bondex Renovateur hebben wij niet in...  lees meer
  • 26-08-2020 - Geachte,
    Ik ben op zoek naar BONDEX, renovateur om te plaatsen...  lees meer
  • 20-08-2020 - Beste Menno,
    Wixx AQ 300 Excellent is de opvolger van de...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2020 Verfstop.nl | sitemap | rss