Verol PRO PU 715 Polyurethaan Topcoating Mat | Transparant

Artikelnummer: 50000760
Vorige Artikel 51 van 59 Volgende
€ 211,95 (inclusief 21% btw)

Verol PRO PU 715 Polyurethaan Topcoating - Professionele Topkwaliteit, watergedragen voor een scherpe prijs!

Verol PRO PU 715 is een transparante, volledig oplosmiddelvrije, watergedragen, reukarme en eenvoudig te verwerken 2-komponenten polyurethaan topcoating voor slijtvaste afwerkingen. De produktspecifieke chemische samenstelling resulteert in een matte vloerafwerking met uitstekende hechting, voor alle mechanisch te belasten oppervlakken. Deze topcoating wordt toegepast ter bescherming van de Verol PRO PU 740 Polyurethaancoating, Verol PRO EC 20 of Verol PRO EC 50 Epoxycoating tegen krassen en voorkomt verkleuring door zonlicht.

Verbruik:
Het verbruik bedraagt ca. 0,15 kg/m²/laag.

5 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 30 m²
10 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 60 m²
20 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 120 m²

Gebruiksaanwijzing:

Voorbereiding van de ondergrond:
Ondergrond dient schoon, droog en vetvrij te zijn. Vermijd tocht en luchtverplaatsing. Sluit deuren en ramen tijdens applicatie. Zorg wel voor voldoende ventilatie en laat vocht, insecten en stof tot einde droging niet in aanraking komen met de coating. De ondergrond temperatuur moet minimaal 4⁰C boven het dauwpunt liggen om condensatie te voorkomen. Muren, kolommen en plinten beschermen tegen spatten. Afdekfolie en tape direct na applicatie verwijderen.

Voorbereiding van de vloercoating:
Het voorgedoseerde component B (harder) bijvoegen bij component A (polyurethaan) in een mengemmer en 3 - 5 minuten mengen met behulp van een metalen mixer op een laag toerental totdat er een homogene massa in één kleur ontstaat. Luchtinslag moet hierbij zoveel mogelijk voorkomen worden. Het gemengd product is nu klaar voor gebruik.

Applicatie:
Na de ondergrond getest te hebben op hechting wordt deze licht en gelijkmatig opgeschuurd zonder krassen in de ondervloer te veroorzaken. De ondervloer geheel droog, schoon en vetvrij maken. Verol PRO PU 715 Topcoating uitgieten op de vloer en uitrollen met behulp van een 25cm vachtroller. Werk maximaal 5-10 minuten vooruit op de brede roller voor de grote vlakken om zichtbare rollerbanen en aanzetten te voorkomen. Werk met de brede roller vanuit de emmer en breng de coating haaks op de rolrichting aan met een verbruik van circa 0,15 kg/m²/laag. Werk zonder eerder aangebrachte delen te overlappen. Rol direct in de rolrichting na en neem de roller op in het eerder aangebrachte vlak. Zorg voor optimale benatting om glimmende plekken op de vloer te voorkomen. Zuigende (geschuurde)vloerdelen coaten alvorens de gehele vloer te behandelen. Altijd nat in nat en werken binnen de pot-life. Bij voorkeur de Verol PRO PU 715 in twee lagen binnen 24 uur aanbrengen. Het verbruik bedraagt ca. 0,15 kg/m²/laag, naargelang de zuigende werking van de ondergrond. Verwerkingstemperatuur bedraagt minimaal +15ºC en maximaal +30ºC. Na ca. 16u is de vloercoating beloopbaar, na ca. 24u licht belastbaar en na ca. 4 dagen volledig belastbaar.

De 7 stappen voor een correcte plaatsing van deze coating:

1 Bepalen van de te behandelen zone(s) en afbakenen met tape.

2 Voorbereiden van deze zone(s) door middel van opschuren en/of ontvetten – naargelang het type en de staat van de ondergrond – en degelijk ontstoffen.

3 Overgieten van het vloeibare A component van de 1ste laag in een mengemmer en voldoende uitkrabben en laten uitlekken – vervolgens het B component op dezelfde wijze en in exacte voorgeschreven verhouding erbij doen – dan het samengestelde product goed mengen met een traagdraaiend mengtoestel tot een homogene massa bekomen wordt.

4 Onmiddellijk uitrollen van deze laag op de voorbereidde zone(s) met behulp van een vachtroller in een voldoende dikke laag – verbruik ca. 0,15 kg per m² per laag – om praktische redenen is het raadzaam de aangebrachte tape te verwijderen voordat het product is uitgehard.

5 Deze laag dient uitgehard te zijn voordat men aan de volgende laag mag beginnen – men kan tijdens deze wachttijd van de gelegenheid gebruik maken om opnieuw tape aan te brengen rond deze zone(s). De 2e laag dient binnen 24 uur aangebracht te worden.

6 Vervolgens stappen 3 en 4 herhalen met het product voor de 2de laag – eveneens met een verbruik van ca. 0,15 kg per m² per laag.

7 Tenslotte schoonmaken van het gereedschap met water, de werkzone(s) en correct afvoeren van de restanten, lege verpakkingen en gebruikte verbruiksmiddelen.

LET OP: Zodra het polyurethaan en de verharder gemengd zijn, kan men maar ca. 60 minuten met dit product werken! Dit is visueel duidelijk zichtbaar omdat het product in de mengemmer begint in te dikken. In deze fase mag men het product niet verder gebruiken! Om deze reden dient de mengemmer en verfrol en/of verfborstel na elke laag weggegooid te worden en dient er een nieuwe gebruikt te worden voor de volgende laag.

Opslag:
De componenten dienen opgeslagen te worden in de originele verpakking en in een vorstvrije en goed geventileerde ruimte bewaard te worden. Houdbaarheid van het niet gemengde product bedraagt 6 maanden bij kamertemperatuur.

Verkrijgbaar in 5kg en 10kg verpakking.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 50,00

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

 

Vraag het onze adviseur

  • 20-10-2020 - Geachte heer Kuiper,
    Voor onbehandeld hout adviseer ik Verol carboleum toe...  lees meer
  • 20-10-2020 - wat houdt beter, carboleum of koolteer en welk artikel smeert...  lees meer
  • 19-10-2020 - Geachte H. Boot,
    Wij kopen restpartijen Histor op van o.a. bouwmarkten....  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2020 Verfstop.nl | sitemap | rss