Verol PRO EP 425 Gietvloer 25Kg | Kleur naar wens

Artikelnummer: 50000730
Vorige Artikel 31 van 59 Volgende
€ 299,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Verol PRO EP 425 Epoxy Gietvloer - Professionele Topkwaliteit, voor een scherpe prijs!

Verol PRO EP 425 is een oplosmiddelvrije, reukarme en eenvoudig te verwerken, 2-komponenten, zelf nivellerende epoxy gietvloer. De produktspecifieke chemische samenstelling resulteert in een weekmaker- en chemicaliënbestendige vloerafwerking met uitstekende hechting, voor alle mechanisch te belasten oppervlakken. Verol PRO EP 425 is bestand tegen olieën, vetten, smeermiddelen, brandstoffen, detergenten, zouten, alcohol, zwakke solventen, etc. Deze gietmassa wordt toegepast als gladde afwerklaag en ter bescherming van beton- en cementdekvloeren in:

 • magazijnen
 • productieruimten
 • werkplaatsen
 • verkoopruimten
 • kelders
 • garages
 • woningen

Verol PRO EP 425 gietvloer is verkrijgbaar in iedere gewenste RAL of NCS kleur. Kleurnummer graag opgeven bij stap 1 in het Kleurnummerveld.

Eigenschappen:

Oplosmiddelvrij

Goede chemische en mechanische bestendigheid

Economisch

Gemakkelijk te verwerken

Uitmuntende chemische bestendigheid

Antislip afwerking mogelijk

Zeer slijtvast

Vloeistof dicht

Verbruik:

Op normale beton en/of cementdekvloeren bedraagt het verbruik ca. 1,75 kg/mm/m²/laag en wij adviseren een laagdikte van minstens 2 mm. 25 Kg is goed voor een oppervlakte van ca. 14 m²/mm/laag.

Gebruiksaanwijzing:

Voorbereiding van de ondergrond:
De ondergrond in beton en/of cement dient minimaal 28 dagen oud, schoon, olie-, vetvrij en gezond te zijn. De te behandelen oppervlakte dient voldoende droog (max vochtgehalte 4%) te zijn voor plaatsing van de coatinglaag. U kunt dit controleren door op de vloer stukken plastic (van 1 vierkante meter) luchtdicht aan te brengen met ductape. Als na 48 uur de ruimte tussen het plastic en de beton droog is, is de betonvloer geschikt om te coaten.

Beton, zand cement en andere minerale ondergronden mechanisch voorbehandelen doormiddel van stralen en/of schuren met diamant. Cementhuid en eventuele curing moet verwijderd worden. Eventuele beschadigingen en/of oneffenheden van de ondergrond dienen vooraf aan de behandeling hersteld te worden met onze betonreparatiemortel. Daarna Verol PRO EP 410 Schraaplaag aanbrengen alvorens gestart kan worden met het aanbrengen van de gietmassa.

Bij bestaande kunststofvloeren eerst de hechting testen. Vervolgens de ondervloer schuren om voldoende hechting te verkrijgen. Voor het aanbrengen van de gietvloer alle stof en losse delen verwijderen.

Voorbereiding van de gietmassa:
Het voorgedoseerde component B (harder) bijvoegen bij component A (gemodificeerd epoxyhars) en 3 - 5 minuten mengen met behulp van een metalen mixer op een laag toerental totdat er een homogene massa in één kleur ontstaat. Luchtinslag moet hierbij zoveel mogelijk voorkomen worden. Giet na het mengen de massa in een schoon mengblik en meng nogmaals gedurende 1 minuut. Het gemengd product is nu klaar voor gebruik.

Applicatie:
Verol PRO EP 425 uitgieten over de vloer en verdelen doormiddel van een vloerspaan en narollen met een prikroller. Het materiaal hardt in iedere dikte uit. Draag er zorg voor dat tijdens de uitharding de ondergrond temperatuur altijd 3°C boven het dauwpunt blijft. Verwerkingstemperatuur bedraagt minimaal +10ºC en maximaal +30ºC. Verwerkingstijd bedraagt ca. 20 minuten bij een temperatuur van +20°C. Na ca. 12u is de gietvloer beloopbaar, en na ca. 7 dagen chemisch belastbaar. De gietmassa dient minimaal 12 uur en maximaal 48 uur uit te harden alvorens een volgende laag mag worden aangebracht.

De 7 stappen voor een correcte plaatsing van deze coating:

1 Bepalen van de te behandelen zone(s) en afbakenen met tape.

2 Voorbereiden van deze zone(s) doormiddel van stralen of opschuren met diamant en/of ontvetten – naargelang het type en de staat van de ondergrond – en degelijk ontstoffen.

3 Verol PRO EP 410 Schraaplaag aanbrengen alvorens gestart kan worden met het aanbrengen van de gietmassa.

4 Overgieten van het vloeibare A component in een mengemmer en voldoende uitkrabben en laten uitlekken – vervolgens het B component op dezelfde wijze en in exacte voorgeschreven verhouding erbij doen – dan het samengestelde product goed mengen met een traagdraaiend mengtoestel tot een homogene massa bekomen wordt.

5 Onmiddellijk uitgieten van deze laag op de voorbereidde zone(s) en met behulp van een spaan verdelen en narollen met een prikroller – verbruik ca. 1,75 kg per m²/mm/laag – om praktische redenen is het raadzaam de aangebrachte tape te verwijderen voordat het product is uitgehard.

6 Deze laag dient uitgehard te zijn voordat men aan de coating laag mag beginnen – men kan tijdens deze wachttijd van de gelegenheid gebruik maken om opnieuw tape aan te brengen rond deze zone(s) – de wachttijd tussen deze 2 lagen bedraagt minstens 12 uur en maximaal 24 uur bij een omgevingstemperatuur van +20ºC.

7 Eventueel een topcoating aanbrengen volgens de gebruiksaanwijzing van het product.

LET OP: Zodra het hars en de verharder gemengd zijn, kan men bij een temperatuur van +20ºC maar ca. 20 minuten met dit product werken!

Opslag:
De componenten dienen opgeslagen te worden in de originele verpakking en in een vorstvrije en goed geventileerde ruimte. Houdbaarheid van het niet gemengde product bedraagt 12 maanden.

Verkrijgbaar in 25kg verpakking.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 50,00

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

 

Vraag het onze adviseur

 • 25-09-2020 - Beste Edwin,
  Het is mogelijk om vanuit België intracommunautair geleverd te...  lees meer
 • 25-09-2020 - Beste, kan ik bij u een proffessionele account aanmaken met...  lees meer
 • 26-08-2020 - Geachte heer Janssens,
  Nee helaas, Bondex Renovateur hebben wij niet in...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2020 Verfstop.nl | sitemap | rss