Navigatie

-30%

Verol PRO Bitumax

Artikelnummer: 40000390
Vorige Artikel 10 van 13 Volgende
€ 127,00 € 88,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Verol PRO Bitumax is een professionele beschermende, teervrije zwarte coating op basis van een natuurlijke bitumen die zowel onder als boven de waterlijn kan worden aangebracht. Verol PRO Bitumax is kleurvast en is bestand tegen wisselende invloeden van water en lucht. Verol PRO Bitumax is ook zeer geschikt voor het beschermen van kaal staal, hout en ondergronden die al zijn behandeld met teer en bitumen.

Leverbaar in 5L en 20L verpakking.

Toepassing op hout, metaal
Blank staal: Het staal dient droog, schoon en voldoende ruw te zijn. Zout, vet, olie, roest, stof en overige verontreinigingen eerst geheel verwijderen met een daarvoor geschikt middel*. De eerste laag op kaal staal 20-25% verdund aanbrengen met een stugge kwast. Volgende lagen 0-5% verdund aanbrengen met een kortharige vachtroller.

Bestaande bitumen- en teerlagen: De onderliggende laag dient minimaal 7 dagen oud te zijn. Vet, olie, stof en eventuele aangroei geheel verwijderen. Ruw de onderliggende laag iets op met korrel 60 schuurpapier of aanweken met thinner. Vervolgens Verol PRO Bitumax circa 25% verdund met wasbenzine aanbrengen met een stugge kwast of een kortharige vachtroller. Volgende lagen 0-5% verdund aanbrengen.

Synthetische metaalprimers en grondverven voor metaal: Bij toepassing van Verol PRO Bitumax over primerlagen dienen de betreffende lagen schoon, droog, goed geschuurd en stofvrij te zijn.

Hout: Verol PRO Bitumax kan aangebracht worden met een kwast, roller of spuitpistool. Gebruik het product op een droge, vet-, en stofvrije ondergrond. Het product verdunnen met wasbenzine. Na gelang gewenste laagdikte dit product in 2 a 3 lagen aanbrengen.

Toepassing scheepvaart
Boven de waterlijn: Breng minimaal 100 micron droge laagdikte aan. Dit komt overeen met 2 volle lagen van de 0-5% verdunde verf met roller of kwast. Indien de verf wordt verspoten, is het aantal lagen dat moet worden aangebracht afhankelijk van o.a. spuitapparatuur en spuittechniek.

Onder de waterlijn: Breng minimaal 250 micron droge laagdikte aan. Hierbij moet worden uitgegaan van een verbruik van 500ml. per vierkante meter. In de praktijk wordt deze laagdikte bereikt indien 5 volle lagen (0-5% verdunde verf), worden aangebracht met een kortharige vachtroller. Indien Verol PRO Bitumax wordt verspoten, is het aantal lagen dat moet worden aangebracht afhankelijk van spuitapparatuur en spuittechniek.

Aangroei van waterorganismen: Verol PRO Bitumax heeft geen aangroeiwerende eigenschappen en zal net als teer na verloop van tijd aangroeien. Om aangroei van waterorganismen tegen te gaan kan een antifouling worden aangebracht. In dat geval moet de laatste laag minimaal 5 dagen gedroogd zijn.

Droogtijd (bij 18°C): Stofdroog in 2 uur en overschilderbaar na 12 uur.

Verbruik
Aangebracht met kwast of roller 8 - 10 m²/liter en wanneer gespoten 5 - 7 m²/liter.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 25,00 (NL)

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

       
      
       
       
         
      
             
 

Vraag het onze adviseur

  • 18-09-2019 - Goedenavond Hanna,
    We hebben helaas geen ervaring met het aanbrengen van...  lees meer
  • 18-09-2019 - Kan ik bijvoorbeeld jullie betonverf, die ook hecht aan hout,...  lees meer
  • 18-09-2019 - Goedendag,

    Ik heb een kurkvloer in mijn huis en ik zou...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2019 Verfstop.nl | sitemap | rss