Navigatie

-37%

Verol PRO EP 10 Betonprimer | Transparant

Artikelnummer: 50000500
Vorige Artikel 20 van 51 Volgende
€ 137,00 € 86,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Verol PRO EP 10 Betonprimer geschikt als transparante toplaag of als primerlaag voor Verol PRO EC 20​ Epoxycoating - Professionele Topkwaliteit voor een scherpe prijs!

Verol PRO EP 10 is een nagenoeg oplosmiddelvrije, reukarme en eenvoudig te verwerken 2-komponenten epoxy betonprimer die tevens geschikt is als transparante vloercoating voor slijtvaste afwerkingen. De produktspecifieke chemische samenstelling resulteert in een weekmaker- en chemicaliënbestendige vloerafwerking met uitstekende hechting, voor alle mechanisch te belasten oppervlakken. Verol PRO EP 10 is bestand tegen olieën, vetten, smeermiddelen, brandstoffen, detergenten, zouten, alcohol, zwakke solventen, etc. Deze betonprimer wordt toegepast ter bescherming van beton- en cementdekvloeren in:

 • magazijnen
 • productieruimten
 • werkplaatsen
 • verkoopruimten
 • kelders
 • garages
 • woningen

Verol PRO EP 10 betonprimer is standaard verkrijgbaar in de kleur transparant.

Verbruik:
Op normale beton en/of cementdekvloeren bedraagt het verbruik ca. 0,3 kg/m²/laag. 

5 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 15 m²
10 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 30 m²
20 kg is goed voor een oppervlakte van ca. 65 m²

Gebruiksaanwijzing:

Voorbereiding van de ondergrond:
De ondergrond in beton en/of cement dient schoon, olie-, vetvrij en gezond te zijn. De te behandelen oppervlakte dient voldoende droog (max vochtgehalte 4%) te zijn voor plaatsing van de coatinglaag. U kunt dit controleren door op de vloer stukken plastic (van 1 vierkante meter) luchtdicht aan te brengen met ductape. Als na 48 uur de ruimte tussen het plastic en de beton droog is, is de betonvloer geschikt om te coaten. Eventuele beschadigingen en/of oneffenheden van de ondergrond dienen vooraf aan de behandeling hersteld te worden met onze betonreparatiemortel.

Voorbereiding van de vloercoating:
Het voorgedoseerde component B (harder) bijvoegen bij component A (gemodificeerd epoxyhars) en 2 minuten mengen met behulp van een metalen mixer. Het gemengd product is onmiddellijk klaar voor gebruik.

Applicatie:
Vloercoating direct uitgieten op de vloer en uitrollen met behulp van een polyamide roller. Het verbruik bedraagt ca. 0,3 kg/m²/laag, naargelang de zuigende werking van de ondergrond. Indien gewenst kan in de 1ste laag antislipzand worden ingestrooid als antislipmiddel. Verwerkingstemperatuur bedraagt minimaal +5ºC en maximaal +30ºC. Verwerkingstijd bedraagt ca. 30 minuten bij een temperatuur van +20°C. Na ca. 12u is de vloercoating beloopbaar, na ca. 2 dagen mechanisch belastbaar en na ca. 7 dagen chemisch belastbaar. De coating dient minimaal 8 uur en maximaal 48 uur uit te harden alvorens een volgende laag mag worden aangebracht.

De 8 stappen voor een correcte plaatsing van deze coating:

1 Bepalen van de te behandelen zone(s) en afbakenen met tape.

2 Voorbereiden van deze zone(s) door middel van opschuren en/of ontvetten – naargelang het type en de staat van de ondergrond – en degelijk ontstoffen.

3 Overgieten van het vloeibare A component van de 1ste laag in een mengemmer en voldoende uitkrabben en laten uitlekken – vervolgens het B component op dezelfde wijze en in exacte voorgeschreven verhouding erbij doen – dan het samengestelde product goed mengen met een traagdraaiend mengtoestel tot een homogene massa bekomen wordt.

4 Onmiddellijk uitschilderen van deze laag op de voorbereidde zone(s) met behulp van een polyamide roller en/of verfborstel in een voldoende dikke laag – verbruik ca. 0,3 kg per m² per laag – om praktische redenen is het raadzaam de aangebrachte tape te verwijderen voordat het product is uitgehard.

5 Deze laag dient uitgehard te zijn voordat men aan de volgende laag mag beginnen – men kan tijdens deze wachttijd van de gelegenheid gebruik maken om opnieuw tape aan te brengen rond deze zone(s) – de wachttijd tussen deze 2 lagen bedraagt minstens 12 uren.

6 Vervolgens stappen 3 en 4 herhalen met het product voor de 2de laag – eveneens met een verbruik van ca. 0,3 kg per m² per laag.

7 Indien gewenst kan men apart antislipzand bij ons bestellen om een antislipafwerking te krijgen – dit antislipzand wordt dan in de gewenste hoeveelheid ingestrooid in de 1ste laag en overlaagd (of verzegeld) met de 2de laag.

8 Tenslotte schoonmaken van de werkzone(s) en correct afvoeren van de restanten, lege verpakkingen en gebruikte verbruiksmiddelen.

LET OP: Zodra het hars en de verharder gemengd zijn, kan men maar ca. 30 minuten met dit product werken! Dit is visueel duidelijk zichtbaar omdat het product in de mengemmer begint in te dikken, maar ook zeer goed voelbaar omdat het product warmte begint te ontwikkelen. In deze fase mag men het product niet verder gebruiken! Om deze reden dient de mengemmer en verfrol en/of verfborstel na elke laag weggegooid te worden en dient er een nieuwe gebruikt te worden voor de volgende laag.

Opslag:
De componenten dienen opgeslagen te worden in de originele verpakking en in een vorstvrije en goed geventileerde ruimte bewaard te worden. Houdbaarheid van het niet gemengde product bedraagt 24 maanden.

Verkrijgbaar in 5kg en 10kg verpakking.

Waarom Verfstop.nl?

Gratis verzending vanaf  € 25,00 (NL)

7 dagen per week tot 22:00 bereikbaar

Persoonlijk contact met een expert

Direct inkopen bij de groothandel

Meer dan 15 jaar ervaring

Twijfels over uw aankoop?

Kies een merk

       
      
       
       
         
      
             
 

Vraag het onze adviseur

 • 18-09-2019 - Goedenavond Hanna,
  We hebben helaas geen ervaring met het aanbrengen van...  lees meer
 • 18-09-2019 - Kan ik bijvoorbeeld jullie betonverf, die ook hecht aan hout,...  lees meer
 • 18-09-2019 - Goedendag,

  Ik heb een kurkvloer in mijn huis en ik zou...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2019 Verfstop.nl | sitemap | rss